Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(8): Mitä mieltä EU:n energiapaketista?

Veli-Matti Hurskainen writes:
Näinhän näitä "Liisan listoja" on ennenkin ensin julkaistu ja sitten, muka, kielletty. Vähän myöhemmin pantu täytäntöön. Et kai väitä, että Jaakonsaari on puolueessa yksin "ajatuksineen" niin Vuotoksesta kuin vaikkapa Natosta? Jos näin on, miten ihmeessä Jaakonsaari on päässyt niin johtavaan asemaan puolueen sisällä? Ok, muodollista asemaan ei juuri ole, paitsi ulkoasiain- ja tulevaisuusvaliokunnat, mutta tosiasiallista asemaa ei kai käy kiistäminen.

Kävin demarien sivustolla katsomassa, mikä on se kannanotto, joka nyt on aiheuttanut tämän keskustelun. Kyseessä näyttää olevan työryhmätyönä valmisteltu puoluehallituksessa käsitelty aineisto, joka lähtee kentälle käsiteltäväksi ja on esitys tulevalle puoluekokoukselle "SDP ehdottaa riippumatonta ilmastopaneelia Suomeen". Katsoin puoluehallituksen kokoonpanon ja myös puoluevaltuuston kokoonpanon, eikä Jaakonsaari näytä kuuluvan puoluejohtoon. Mutta aktiivinen kansanedustaja ja keskustelija hän on ja näemmä vaikuttavakin.

Olisi mukava, jos joku tuntisi kiinnostusta kerätä eri puolueiden ilmastopoliittisia ohjelmia esimerkiksi linkkeinä Ympäristö -keskustelupalstalle. Siellä niitä voitaisiin vertailla.

Jukka Kivi