Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

TV:stä tuttu Arto.

On todella outoa lukea neteistä noin yleensä miten ydinvoiman innokkaimmista lobbareista tuskin kukaan on ollut noissa "tarunhohtoisissa" ydivoimaloissa tekemässä fyysistä säteilyvaarallista TYÖTÄ.
 
Hei tilannetta voisi verrata vaikka siihen, että ollessani TVO:lla kolmattakymmenettä vuotta tekemässä osaavaa suoritustyötä. Oli jokaista kaltaistani osaajaa kohden TVO:lla kymmenkunta ns. johtajaa. Vuosikaudet johtaen jostain kaukaa keskuskonttoristaan sellaista jonka luulivat tietävänsä koneikkoja juurikaan näkemättä! Nyt meillä on täällä tentattavana ainakin yksi sellainen henkilö, joka olen edelleen TVO:lla työskennelleistä AINOA joka hallitsen mm. OL-1 ja OL-2 laitoksien keskeiset sadat keskeisimmät sähköturvasuojalaitteet, tunnen laitoksien 3 000huoneellista laitteita, koska sielä niitä vuosikymmenet huoltelin. Olen myös, kuten TV2 YLE Silminnäkijäraportissakin "Olkiluododta ikuisuuteen" kerroin henkilökulkuturvalaitteiten osalta ydinhallinnon A1 -laatuluokkarankattu. Olen tehnyt myös mm 3kpl ekovesi turbiinikoneikkoa joita hoidamme yhä 14v onnistuneen käytön jälkeen Lapijoen sähkössä. Kaikkineen olen siis energia-alan OSAAJA, ISOLLA "O:lla".
 
 Alkujaan suhtauduin myös melko huolettomasti ydinvoimaan ja luotin ASEA/TVO laatuun. Kun kymmenet ja kymmenet kanssani samaa työtä tehneet systemaattisesti alle eläkeikäiset työtoverit alkoivat kuolla leukemiaan, ja mystisiin säteilyhivutuatauteihin, aloin EPÄILLÄ! Mutta kun 35vuotias samaa työtä kanssani  tehnyt kaveri sai vuoden välein 3-kertaa leukemian aloin oivaltaa! Varsinkin kun yhtiö sanoi leskelle ja kahdelle orpolapseksi jääneelle, ettei asiasta tehdä mitään tutkimuksia, saati saa julkisesti puhua!
 
Olen ollut mm. ASEA-atomin laitosperehdyttämiskurssitukseissa mukana toista vuotta putkeen. Maasamme tiedän vain erään toisen tämän vastaavan läpikäyneenä. Minulla on käytettävissäni ennenkokemattoman laaja ja syväluotaava myös ydinenergian käytännön, kuin toki mekaniikan ja MYÖS kvanttifysiikan oppimateriaalisto. Meille oli jo 1988 TVO opetettu.  MIT USA tutkimus oli määritellyt, että 2008 jälkeen maailman globaali uraanimalmin pitoisuus romahtaa silloisesta 30% pitoisuuksistaan murskaavan pieneen 0,3%. Tämä kun on sen raja jolloin uraanin kaivuu muuttuu ENERGIANEGATIIVISEKSI! Nyt maailman uraania kaivetaan 0,15% pitoisuuksin 2kWh fossiilidieselenergiaa kallioon ja 1kWh ydinvoimaa ylös!
 
2008 syksyllä EU muutti hiljaisuudessa tästä johtuen uraaninkaivuun keskeiset energiatiedostot ja CO2 päästölaskelmat salaisiksi! Ydinvoima tosiaan ON jatkoon energiaa jota ei OIKEASTI OLE! Eli ammattikielellä energianegatiivista. Eikä tässäkään kaikki. 2008 OL-3 laitoksen epävakaan palamalimitin plutoniumpolton laittomuus paljastui IAEA:n ydinturvalakien vastaiseksi tuplasti ylittäväksi. Ilmiannostani tätä on jo tutkittu USA:ssa 3v ja vasta 2v päästä selviää annetaanko OL-3 laitokselle ikinä lupaa aiottuun plutoniumpolttoon. 2008 on merkittävä paalu. Koska silloin suoritettiin niinikää EU:n maksama Cernin salainen laserisotooppilaitoksen koerikastus, josta toivottiin 90% saantia. Meni penkinalle epävakaitten isotooppien erottelussa. Saantoilmoitus romahti 11%. Näin maailman ydinteollisuus menetti samalla kertaa energiapositiivisen uraanin, kuin myös plutoniumpolttoaineet! Plutonium muuten  muuttaa ydinvoimalan 10-kertaa säteilevämmäksi uraanilaitoksia. Ja on lisäksi 1000-kertaa agressiivisemman polttoainejätteen tehdas! Suomeksi Posivan 5* 1m 7 400kg kuparista kasattu kapse jälkisäteilee 1 850W tehollaan. Mutta kun samainen kapseli täytetään OL-3 tyyppisellä plutoniumilla. Sen alkuperinkin +400C lämpötila räjähtää kirjamelliseti pilviin. Koska kapselin säteilyteho kasvaa näin laskien 1,85MW. Jossei aukea, niin reipas 6000kpl tällaisia kapseleita sponttaanisti jälkisäteiolee ja kiehuu Posivan onkalossa samalla teholla kuin koko Suomen nykyinen energiantuotantomme on!
 
No ei tällä kertaa enempää. Kysymyksiä ymmärtääkseni jo tämä avaukseni tosiaan herätti. Ja pian alkaa selviämään tämän foorumin kyvyt käsitellä , sietää ja analysoida sellaista ydinalan A1-sisäpiiritietoutta, joista ette arkisissa lobbaustiedostolehdissä ole kuulleet hiiskuttavankaan. Niissä kun ei olla juuri valitettavasti kaipailtu ydinalan A1 sisäpiiriFAKTAA! (Kirjoittelin tämän osani tieten ilman tukiohjelmaa nähdäkseni miten ilman sitä toimii. )