Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Työterveys ydinvoimalaitoksissa

Arto Lauri writes:
 Alkujaan suhtauduin myös melko huolettomasti ydinvoimaan ja luotin ASEA/TVO laatuun. Kun kymmenet ja kymmenet kanssani samaa työtä tehneet systemaattisesti alle eläkeikäiset työtoverit alkoivat kuolla leukemiaan, ja mystisiin säteilyhivutuatauteihin, aloin EPÄILLÄ! Mutta kun 35vuotias samaa työtä kanssani  tehnyt kaveri sai vuoden välein 3-kertaa leukemian aloin oivaltaa! Varsinkin kun yhtiö sanoi leskelle ja kahdelle orpolapseksi jääneelle, ettei asiasta tehdä mitään tutkimuksia, saati saa julkisesti puhua!

Väitteesi tai tietosi on todella hurja. Luulisi, että tuollaisesta olisi ollut tietoa julkisuudessa laajemmin. Itse olen vieraillut "teknisenä turistina" monessa ydinvoimalaitoksessa Suomessa ja ulkomailla ja saanut käsityksen, että säteilymäärät ovat hyvin hallinnassa. Henkilöstöllä on annosmittarit, säännölliset terveystarkastukset ja tietysti koulutus ja ohjeet. Oletan, että tästä tärkeästä aiheesta on tutkimuksia ja tilastoja myös Suomesta.

Se on selvää, että jonkin Tsernobylin onnettomuudessa tapahtui vaikka mitä, mutta että Suomessa normaalissa voimalaitostyössä. Onko sinulla kertomasi tueksi tiedossa mitään tutkimuksia ja raportteja?

Jukka