Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: TV:stä tuttu Arto.

Koosteeni saattaa äkkiseltään vaukuttaa moniaiheisilta ja vaikeasti jäsenneltäväksi. Valitan toki siltä osin. Mutta tosiaan koko koosteeni menee parhaillaan käytävään Posiva YVA materiaaliin, jonne postaan näitä. Toivottavasti löydätte niistä kiinnostavaa komtekstia. Juu u olen nettimaailmassa tunnetusti myös "tuottelias", mutta siitä olen VARMA, että uutta, ennenkokematonta ja uniikkia ydinalan sisäpiiristä tullutta tekstuuria tulette palstoillani  myös jatkoon näkemään:
 
[b]Tem 809/815/2009
VALITUS
No:180     (Klassik!!)
Lähettäjänä TV:stä tuttu Arto
11.06.2009
 
Ydinfinansseista.[/b]
 
Muutama vuosi sitten keskustelin TV-kameroiden edessä TVO:n silloisen, nyt jo "ydintotuuslipsahduksistaankin hyllytetyn" toimitusjohtaja Pertti Simolan kanssa. Minua kun oli alkanut enemmän kuin tympiä ydinrikollistemme tapa mollata joka käänteessä mm. ekotuulivoimaa. Joka TVO:n 1 000kW tuulivoimalakokemuksista oli heille kertynyt "Rauno" tuulivoimalan hankinnoista. Tarjosin kättä Simolalle ja lupasin, että sähköyhtiömme enemmän kuin mielellään maksaa TVO:n tuulivoimalan ja ottaa sen asiallisena investointina MIELELLÄÄN haltuunsa. Maasamme kun on oikeasti tahoja, jotka osaavat antaa arvoa halvalle ja hyväksi koetulle ekoenergialle! Mutta kuin salama ja leimaus TVO:n johto pyörsikin tosipaikassa haukkunsa. Simola oikein närkästyneenä loihe lausumaan, ettei TVO MISSÄÄN NIMESSÄ halua luopua noin hienosta energiainvestointikohtestaan kuin tuulivoimala! Taustalla oli mm. Pohjolan voiman johtajan Rajalan silloinen T.S. artikkelit, jonka mukaan maailmalla tuuliv oiman investointikulut olivat OSIA siitä mitä ydinvoimalat tarvitsee! Tämä Rajalan tieto on sittemmin mitä tarkimmin peitety julkisuudesta, mutta nyt sen haluan selittää tarkemmin taustoineen.
 
Jos keskustelemme nykyisten maamme teollisuusjohtajien kanssa tulee heti ensimmäisinä esiin RAHA! Nykyisten talouskaavojensa mukaan ei investointiin panneet rahat saa makuuntua kohteissaan edes2-3v. Vaan nykyisellä investointitahdilla takaisinmaksuajat ovat tyypillisesti n. VUODEN! Tai investointiin ei ole minkäänlaisia haluja. Jotakin, jotakin enemmän kuin outoa tässä siis nyt on? OL-3 hankkeessa ei korvia lotkauttaneet samaiset maksajaherrat, kun hanke alkoi hätyytellä pelkkinä viivästymisinä 3v rajapyykkiä! Jokin SUURI mätänee Suomen taloutemme takapihalla, kuin kaskelotti torilla. Tuollainen alussa mainitsemani TVO:n himolla investoima 1MW tuulivoimala kun saatiin pystyyn vain kuukaudessa ja tuotannon takaisinmaksatus käynnistyi heti seuraavalla kuukaudella, pakiko tuollaisen on Simolan reaktioista päätellen olla vallan helmi sijoitus. Vaan jatketaan ydinvoimalavertailuun. Ydinvoimalan hankkeita varten yritykset alkavat koota miljardeja ja miljardeja pankki holveihinsa vuosia etukäteen makaamaan. Vailla toivoa takaisunmaksusta. Rakentamiseen menee OL-3 mallin mukaan "ikuisuus. Siitä huolimatta, kun joka viivästysvuosi maksattaa yli miljardin saamattomina sähköinä ja korkokuluina. Mutta ydinherrojamme tilanne vaan naurattaa, koska veronmaksajien piikki on TEM:ssä avoinna aina!
 
Vaan naurattaako tuileva OL-3 konkkurssipesä meitä maksun saajia? No ydinostetuista lehtitiedoista päätellen emme vaivaa päätämme sellaisilla. Vaan hankimme kahta innokkaammin vähintään triplasti suurempia uusia konkkurssipesiä ydinherroiltamme. Mutta, mutta miten ihmeessä tuulivoimalan 1kk takaisinmaksuaikastartti suhteutuu finanssimielessä ydinvoimalan 120-kertaiseen 10v starttiodotteluun? Entä koska ydinvoimala on edes antanut rahansa maksajilleen? 20<v on yltiöotimistin minimi! TVO on pyörinyt ydinkalmojaan pitkälle neljättäkymmenettä vuottaan ja YHÄ VAAN firma mainostaa ydinvoimarakentelunsa velkavankeuttaan! Ottaa alati lisälainoja selvittääkseen mm. 70v jaksoonsa lisärahoitustarpeitaan ydinjätekäsittelyinvestointeihinsa Posivaan. Sielä puhutaan jo nyt ydinvoimalaitoksen suuruisista lisäpakkoinvestoinneista ydinjätteisiin. Puhuuko ydinherat yhtään mitään julkisuuteen 1v JOT-takaisinmaksuaikavaateistaan? Niin, niin. Kuin lukkoon vääntä en ydinala on määrännyt lehdistön vaikenemaan kaikesta. Itse asiassa OL-3 konkkurssipesän tultua selväksi ydinala on systemaattisesti lopettanut keskustelun ydinsähkönsä kilowattituntihinnoista. Koska niiden kustanne on jo kymmeniä kertoja uudisenergiaa kallimpia. Ylittää samoin mm. päästöttömän polttolaitoksen investoinit, niiden sidosajat ja korkokulut ja vastaavat bioenergiahinnat kymmenin kerroin! Miksi sitten lehdistömme ei ala kaivaa esittämiäni julkisuuteen? No ydinalamme niskaperseotteet nykyisistä lehtikeisareista ovayt suorastaan astraalitasoisia. Vain aniharvat kaltaiseni ydinalan A1 sisäpiiriläiset yrittävät asiaa runnoa julkisuuteen ydinmilissien, SUPO:n ja sisäministeriön, STUK:n ja vastaavien ydinrahoissaan suotuisaksi marinoitujen valtiomonopolihallintomme korroidien läpi.
        ------------
 
[b][color=red]Suomi 24 fysiikka 10.06.2009. Neutronihajoamislaskelmia.[/color][/b]
 
On nuo helppo laskeakkin! Kirjoittanut: huomannut / Eilen / klo 23:47 n=N/r^3 kaavalla voisi laskea. Laskisitte esim mitä 1 km päässä, kun esim. 300 km päässä 1 kpl /sek/1 cm^3. arvioitu Olkiluodon n. säteilynmäärän yläraja ja alaraja neljäsosa tuosta. Siis ionisoivia säteitä, joita syntyy ikäänkuin 'tyhjästä' ko. tilassa. Matkat voi muuttaa senttimetreiksi, eli 300 km 300 000 00 cm. r^3 olisi (3*10^7)^3 n(1 km) olisi arvion mukaan jotain 3*10^18 kpl sek/1 cm^3. Tuo olisi Beqerelliarvoissa yksiköltään.
 
Tuo voisi olla säteilyn määrä 1 km korkeudessakin. Luultavasti ne linnut tosiaan tippuvat sieltä alas! Suhteutus 1 cm^3:een 1 km päässä voi teettää laskelmia enemmän? Luonnossa eli todellisuudessa ongelma lienee vielä kompleksisempi.
     -------------
 
Hetkonen, hetkonen? Nyt etenet hiukkasen liian nopeasti maallikoillemme. "n" tunnuksen tunnemme kvanttiydinfysiikassa virittyuneen neutronin tunnuksena. Kosket jälleen kerran halua kertoa minkäänlaisia valaisevia taustoja, saati tietosi ydinperustaisia pohjalähteitä, on yksinkertaistettava että näitä pohjista aloit laskemisesi.
 
Eli kerrot meille, että TVO:n savupiihusta ilmatuuleen virtauksiin tulee neutronihajoamisen 1kpl 1000 000eV beetahajoaminen kuutiosenttimetrille sekunnissa 300km päähän. Kun hiilivalenssin katkomiseen menee reipas 10eV energia tuo tarkoittaa lähtöluvuksi, että n.100 000kpl reikiä keuhkoon/cm3 hengitetystä  ilmakuutiosta! Arvioidaan, että tuota ko. ilmaa henkäisevän (5L)keuhkorakkuloihin tulisi noin laskien jo 500 000 000kpl/sekunnissa FYYSISIÄ säteilyn pommittamisen reikiä!
 
Hetkonen, hetkonen ja laskit nyt sitten TÄSTÄ arvosta kuutiokertoimen kilometrin päähän ydinvoimalan ylle. Nyt kyllä laskit meille sellaisen massamurhaajatulostuksen, että asiaa pitää oikein aivoriihellä pistää tutkintaan.
 
PS. Joka tapauksessa jo tästä huomaamme, että kyllä keuhkot linnulta  palaa, samoin nähdysti kymmenettuhannet hehtaarit metsämännikköjämme heittämällä!