Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Työterveys ydinvoimalaitoksissa

Jukka Kivi kirjoittaa:
Väitteesi tai tietosi on todella hurja. Luulisi, että tuollaisesta olisi ollut tietoa julkisuudessa laajemmin. Itse olen vieraillut "teknisenä turistina" monessa ydinvoimalaitoksessa Suomessa ja ulkomailla ja saanut käsityksen, että säteilymäärät ovat hyvin hallinnassa. Henkilöstöllä on annosmittarit, säännölliset terveystarkastukset ja tietysti koulutus ja ohjeet. Oletan, että tästä tärkeästä aiheesta on tutkimuksia ja tilastoja myös Suomesta.

Se on selvää, että jonkin Tsernobylin onnettomuudessa tapahtui vaikka mitä, mutta että Suomessa normaalissa voimalaitostyössä. Onko sinulla kertomasi tueksi tiedossa mitään tutkimuksia ja raportteja?

Jukka
 
Voin minä toki antaa esimerkkejä myös. Kun julkaisin peräti 3kpl 1950-luvuilla jopa YK-tasoilla julkaistuja tietoja siitä, että ydinvoiman jo SILLOIN tiedettiin mm. degenerovan ja TYHMENTÄVÄN KIISTATTA ihmiskuntaa, niin tiedättekö kuinka kävi? Kun julkaisin raporttini kuuleminen@tem.fi tiedostoissa oli jo seuraavana JUHANNUSYÖNÄ SUPO poistanut tuonKIN tiedoston julkisuudelta Helsingin yliopiston materiaaleista! Luuletteko, että tällaisen silmätikkunaoloni jälkeen ydinturvarikollistemme riehuessa vailla moraalin häivää olisin "kovinkaan" halukas julkaisemaan kaikkia tietokantojani?
PS. Gradun voi halukkaat lukea mm. Suomi 24 foorumin FYSIIKKA osastolla 2kpl "MEGA tiedosto nimellään". Niinikää myös sfnet.keskustelu.energia. Josta yllätys, yllätys SUPO on vaan PÄÄTTÄNYT nuokin vapaansanan ydinkriittiset materiaalit KAIKKI kysymättä syksyyn poistaa, koska ydinhallinnostamme sananvapaus ei koske EU-SUOMEA!