Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Työterveys ydinvoimalaitoksissa

Arto Lauri writes:
Voin minä toki antaa esimerkkejä myös. Kun julkaisin peräti 3kpl 1950-luvuilla jopa YK-tasoilla julkaistuja tietoja siitä, että ydinvoiman jo SILLOIN tiedettiin mm. degenerovan ja TYHMENTÄVÄN KIISTATTA ihmiskuntaa, niin tiedättekö kuinka kävi? Kun julkaisin raporttini kuuleminen@tem.fi tiedostoissa oli jo seuraavana JUHANNUSYÖNÄ SUPO poistanut tuonKIN tiedoston julkisuudelta Helsingin yliopiston materiaaleista! Luuletteko, että tällaisen silmätikkunaoloni jälkeen ydinturvarikollistemme riehuessa vailla moraalin häivää olisin "kovinkaan" halukas julkaisemaan kaikkia tietokantojani?
PS. Gradun voi halukkaat lukea mm. Suomi 24 foorumin FYSIIKKA osastolla 2kpl "MEGA tiedosto nimellään". Niinikää myös sfnet.keskustelu.energia. Josta yllätys, yllätys SUPO on vaan PÄÄTTÄNYT nuokin vapaansanan ydinkriittiset materiaalit KAIKKI kysymättä syksyyn poistaa, koska ydinhallinnostamme sananvapaus ei koske EU-SUOMEA!

Kyselin alunperin tutkimuksia, kun kirjoitit mittavista leukemiakuolemista suomalaisissa ydinvoimalaitoksissa. Kai sellaisia tutkimuksia ja tilastoja olisi julkaissut Säteilyturvakeskus ja Työterveyslaitos ja akateeminen maailma.

Annat ymmärtää, että Suojelupoliisi eli SUPO kävisi eri palveluissa tutkimassa ja vahtimassa, mitä kirjoitetaan ja sitten vaatisi verkkopalvelujen ylläpitäjiä sensuroimaan asiasisältöjä. SUPOlla on varmasti tehtävänsä maan turvallisuuden varmistamisessa, mutta on vaikea uskoa, että heillä olisi intressiä yrittääkään estää julkisen tiedon levittämistä. Joku tekstiesi lukija saattaisi innostua ajattelemaan, että jutuissasi on sisänsä mielenkiintoistan fysiikka-asioiden höystönä taipumusta vainoharhaisuuteen ja mielikuvituksellisiin salaliittoteorioihin. Toivon, että jaksat kirjoittaa fysiikasta, energiasta, terveydestä ja ympäristöstä.

Jukka Kivi