Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: TV:stä tuttu Arto.

Arto Lauri kirjoittaa:
-----
Kanavasädetonnistoista.
Viikko 4, 2010 jää mieleen jaksona, jolloin sain peittelemättömät uhkaukset eestiläisiltä, (Viro on virolaisille ja Eesti venäläisille. Siksi ko. on "Kose:sta, luopiovenäläinen Virosta). Kyseessä oleva NATO päällikkö kenraalit johtaa kuulema Suomen nettikontroliosastoaan mm. Tampereen ilmavoimien alueilta. Ilmoittaen suorasukaisesti, että materiaalini, joissa keskustelen "kanavasäteilypäästöistä ydinvoimaloistamme sähkölinjoilla Helsinkiinpäin" ovat oikeuttaneet minut koko HEIDÄN organisaationsa, kuten hän alleviivasi, "ykköshyökkäyskohteeksi!" En yhtään epäile NATO-kenraalin laeistamme piittaamattomia valtuuksia Anne hölmlundin ostamana syöttiläänä. Kyseinen kalunaherra kun "malliksi" ajoi minulle raivoten alas ison määrän Suomen keskeisimpiä keskustelufoorumeita alta kenenkään estämättä hetkessä. Kuulema ko. "maahamme miehittämään" tulleet NATO-miliisit kauppaavat sivubisneksin ä mm. raskasmetallimyrkkyjään mm. Tampereen seuduilla minkään uskaltamatta puuttua! NATO-joukkioiden röyhkeys näissä "ydinalan ostamissa hankkeissaan" perustuu, faktaan ettei Suomen lait ydintyyliin heille paina pätkän vertaa!
100g, vai satoja kiloja?
1000MW perusydinvoimalan vuotuinen 100 000kg polttoainemassansa kadon lasketaan liikuvan "virallisessa" STUK mallinnuksessa, TVO:n "Ympäristövastuuraportoinneissaan n.100g- alta kilon. Kun taas K. Fajans Luonto ja me 6 mukaisessa OTAVA julkaisussa kanavasäteilynä kerrotaan kadoksi 250-400kg luokat! Tämä poistuu suoraan reaktorista tonnistoina, jonka esim. TVO mittauttaa 500kpl polttoainenipustaan vuosittain. Toki asian tarkoin salaten! Koska massakatoerot ovat noin valtavia kysytään minulta kiukulla KYKENENKÖ osoittamaan muita ydinfysiikan julkaisuja, joissa tätä murskaavaa eroani voitaisiin konkretisoida? Vaikka IAEA on tehnyt k a i k k e n s a  peitellääkseen aiheen tiedostoja, osaava lisämateriaalia löytää. Ja tasapuolisuuden nimessä kilpailevalta yhtiöltä, WSOY:
Luonto tieteen valossa IV v.1911 siv. 373:"Voidaan kuitenkin laskea, että radium noin 1760 vuodessa menettää säteilyn kautta puolet painostansa. Jos meillä nyt 1911 olisi 1 gr radiumia, niin se v.3671 painaisi vain 0,5gr. Mutta paitsi näitä säteitä, joista olemme kertoneet, eroaa radiumista vielä muutakin."(Kanavasäteilyä!) Radium on ideaali aine ottaa vertailuksi, kun se ON säteilyn hajottamaa varsinaista uraanisarjajohdannaista. Voimme laskea malliksi miten käyttäytyivät jo vuosikymmeniä ennen ensimäistäkään reaktoripolttoaan läydetyt luonnontilaiset vuosimiljoonat stabiloituneet uraanijätemalmiotonnistot. 1000MW reaktorissa on 100 tonnia uraania. Kun se aktovoidaan fissioimaan muodostuvat säteilykasvut ja säteilyvuotomäärät nousevat rajusti yli ko. radiumin tasojen. Alkuun reaktorista poistettu uraanijäte otetaan laskennan perustaksi, voimme saada jo varsin rinnastettavia tuloksia mikä on totuus kanavasäteilyn ionisoinnin reaktoreista ulos diffuusoituvan kilomäärien kohdalla!
WSOY-julkaisun mukaan 100t radiumista katoaisi 1760v. aikana puolet 50 000kg. Tämä jaettuna vuotta kohden antaa varsin sykähdyttävät poistumat /1760v= 28,4kg/vuosi! Lukusuhteena suorastaan uskomaton! Kauas taakse jäivät STUK:n ns. "virallisvalheet" muutamista sadoista grammoista. TVO:n samanhenkiset ns. "yhteiskuntavastuuraporttipäästöjen" muutamat ruokalusikalliset megabesquerrelleineen yms. Itse asiassa kalkyloimamme 28 kg/v on liki tarkoin Fermin ja Hylleraasin 1945-1953 mukaiset, laskettuina reaktoreista poistuvien neutronien massoina. Kun fissiota kohden karkaavaksi neutronivuoksi lasketaan n. 20kpl/fissioräjähdys/ uraani U-235 atomi. Mutta ei tässä kaikki. Kun puhutaan nimenomaan KÄYVÄN reaktorin kanavasäteilyn määristä 1000MW reaktorin polttoainekatojen kerrottiin olevan 250-350kg/v. Koska reaktori käyvänä tuottaa (kanava)säteilytehoja aivan eri tasoissaan, kuin pysäytettynä, pitää meidän lisätä aiempaan radiumkaavaamme varovaisesti arvioiden vähintään nollat perään, 300kg!. Kas nyt olemme liki pilkulleen niissä satojen kilojen vuosipainopoistumissa, joista kanavasäteilyfaktat kuuluisaksi jo tulivat. Niin kuuluisiksi, että tiedon julkaisijatahoa alettiin peittelemättä pitämään Suomen ykköshyökkäyskohteina ydinalan ostamissa miliisi-invaasioissa! Miksi Posiva-Onkaloinnistaan poistuvasta kanavasäteilevästä ydinjätteestä jo 4000 vuoden aikana ei puhuta? Vaan pokkana 100 000< vuoden ikikapselointiharhoista yms.! Tuskin meidän enää tarvitsee tähän tarkentaa miksi STUK/IAEA naurettavat satagrammaluokkaiset massakadot/v eivät elä uskottavuudessaan. Mutta K.Fajansin Radioaktiivisuus-kirjan kanavasäteilyt tulivat varmennettua entistä teräksisemmin kaavoin.
Täsmämateriaalia itse putkilinjan rakenteista TVO:lla:
[img]http://kuvaton.com/k/1VR.jpg[/img]
Säteilyionisaatiot ydinvoimaloista tietenkin näkyvät oikeilla välineillä satojen km päähän!:
[img]http://kuvaton.com/k/1wu.jpg[/img]
Kaasudiffuusiosta:
[img]http://kuvaton.com/k/1qX.jpg[/img]