Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Mitä vikaa Natossa?

Tuula Hölttä writes:
Paavo Lipponen on moittinut Nato-keskustelun tasoa ”ohueksi”. Ei keskustella asiasta vaan keskustellaan keskustelusta. Omaa mielipidettään Nato-kysymykseen hän ei kertonut. Mielipidettään eivät ole ilmaisset myöskään Seppo Kääriäinen tai Tarja Halonen.

Minä olen asiasta täysin samaa mieltä kuin puheenjohtaja Paavo Lipponen. Kiinnostaisi tietysti kuulla sinun mielipiteesi siitä, mitä vikaa Natossa. Hyvin mielellään kerrotaan, että kuka henkilö on jotain kertonut Natosta tai jotain mieltä keskustelusta. Eli todellakin keskustellaan keskustelusta. Juuri tällainen on sinun puheenvuorosi ja myös minun tämä puheenvuoroni.

Kansalaisten mielipiteitä pitäisi nyt saada esille enemmän. Maan johto menettelee sen vanhan marssijärjestyksen mukaan, jota tuomioistuimissa sovelletaan. Ensin sanovat kaikki muut mielipiteensä ja sitten vasta tuomarit.

Onneksi täällä keskustelualueella Puolustus on päästy jo sisältöasioihin. Toivottavasti se jatkuu entistä syvällisempänä. Aineksia siihen saamme kaiken aikaa lisää, koska ympäröivä maailmamme muuttuu. Eiköhän laiteta sytykkeeksi kanssaihmisten mietittäväksi lisää mielipiteitä.

Jukka Kivi