Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Kybersoturien invaasio alkaa lokakuussa

Kybersoturien invaasio alkaa lokakuussa
Yhdysvaltain armeija panee lokakuussa toimeksi sadoilla tietokonenäytöillä tutkimuslaitoksissa eri puolilla maata. Aamulehti julkaisi sunnuntaina Sunday Timesin artikkelin tästä virtuaalisotahankkeesta.

Ennen taistelutoimia jokainen taisteluyksikkö tiedonvälityssatelliiteista yksittäisiin sotilaisiin ja heidän vastustajiinsa simuloidaan tietokoneella.

Virtuaalisodan päämääränä on esitellä Yhdysvaltain visiota  "verkostokeskeisestä" sodankäynnistä. Jokaisesta asevoimien osasta tulisi osa yhtenäistä tiedustelu- ja kommunikaatiojärjestelmää, joka tekisi sodasta "järjestelmällistä" ja Yhdysvalloista ainakin teoriassa ylivoimaisen jokaisessa taistelussa. Tässä tulevaisuudenvisiossa jokainen sotilas on kytketty maailmanlaajuiseen kommunikaatioverkkoon ja joka pommilla on oma sähköpostiosoitteensa.

Lokakuun virtuaalisodasta tulee virstanpylväs kunnianhimoisen Future Combat System -projektin testaamisessa. Projekti nivoo yhteen kaikki elementit, joita Yhdysvallat käyttää maasodassa. Sitä ohjaa amerikkalainen avaruus- ja puolustusalan jättiläinen Boeing.

Tietoverkkojen, yhteyksien ja tiedustelun korostaminen johtuu Vietnamissa ja kahdessa Persianlahden sodassa saaduista karvaista opetuksista. Boeingin toimintaa Yhdysvaltain ilmavoimien kanssa johtaa apulaisjohtaja George Muellner, jonka mukaan tiedustelun ja toiminnan välinen viive oli pulma useissa Vietnamin operaatioissa.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi