Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Aisti-ilmavalvontakurssi Lieksassa elokuussa

Hyvää heinäkuuta!

Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen eli Maanpuolustuskoulutus ry:n Ilmapuolustuspiiri ja Itärajan paikallisosasto valmistelevat yhteistoimin aisti-ilmavalvontakurssia elokuussa Lieksassa, "Köyhän miehen Koliksi" joskus kutsutulla Haralanvaaralla. Aihepiiri on vaihtelun
vuoksi poikkeus maavoimapainotteisessa pohjoiskarjalaisessa vapaaehtoisessa maanpuolustuskoulutuksessa, ja se sopii erityisen hyvin myös naisille ilman aiempaa sotilaallista taustaa.

Ilmoittautumisaika päättyy heinäkuun puolivälissä.

Aisti-ilmavalvonta perustuu kuulo- ja näköhavaintoihin, ja nyt suunnitteilla olevalla kurssilla keskitytään tähän. Kolikon toinen puoli on tutkailmavalvonta, mutta se sentään jääköön erikoistuneemman koulutuksen asiaksi.

Aisti-ilmavalvontakurssille voi ilmoittautua verkkoteitse Maanpuolustuskoulutus ry:n osoitteen https://www.maanpuolustuskoulutus.fi/ kautta: ensin "Tietojärjestelmä" ja siellä edelleen Ilmapuolustuspiirin kurssiluettelo. Ensikertalaiset mukaantulijat voivat aluksi itse rekisteröityä järjestelmään. Mukaantulo ei ole mitenkään sidoksissa asuinpaikkaan, vaan osallistujia päinvastoin toivotaan ainakin koko Itä-Suomen alueelta.

Terveiset

Pasi Karonen
Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen
Itärajan paikallisosaston päällikkö

pasi.karonen(ät)oyk.fi
Lieksa


Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen Itärajan paikallisosasto:

Maanpuolustuskoulutus ry: