Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Russia, Rusia, Russia

Veli-Matti Hurskainen writes:
Mistähän lähtien ulkopolitiikka on Suomessa kuulunut – sotien jälkeen – sotaministerille? Onko perustuslaki muuttunut tämän hallituksen myötä?

Nämä kaksi, Häkämies ja Kanerva, tuhoavat viimeisetkin rippeet Suomen uskottavuudesta diplomatia- ja maailmanrauhamarkkinoilla. Äijät ovat norsuja kansainvälisen politiikan posliinikaupassa. Venäjä, venäjä, venäjä -haasteiden sijaan Suomen turvallisuus- ja ulkopolitiikan kolme kovinta haastetta ovat Häkämies, Häkämies ja Häkämies.

Rähmällään olo USA/NATOon on yhtä vastenmielistä kuin se oli aikanaan menneeseen Neuvostoliittoon. Nyt homma vaan on paljon räikeämpää. Häkämiehen & co sapelinkalistelu muistuttaa kovasti Viron keväistä touhua. Mukana on myös aimo annos samaa uhoa kuin natseillamme oli 1930-luvulla. Silloin takuumiehen piti olla Saksa, nyt se on USA/NATO. Isomman selän takaa on helppo räksyttää.

Lieneekö Häkä mennyt Miehen päähän kun ei näytä oppineen historiasta mitään. ”Uraalille vaan niin että nuppi tutisee” totesi Tuntemattoman Sotilaan Lahtinen maailmanpoliittisessa katsauksessaan. Ja sitähän sitä yritettiin. ”Se yks kahjo painoi edellä ja meidän nilkit perässä”.  Jäi matka tosin alle puolen välin ja kotia piti tulla pientä kiirusta pitäen. Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liito voitti ja pieni Suomi tuli toiseksi. Jos oltaisiin uhottu vähemmän, koko kisaa ei olisi tarvittu.

Uhoamisen sijaan näiden häkäpäiden tulisi esimerkiksi lukea tri Pekka Visurin viime päivien kommentit siitä, mitä seurauksia sotatoimiin USAn rinnalla Afganistanissa osallistumisesta todennäköisesti on.

Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) halusi mielistellä Atlantin taakse ja kertoi, että Venäjä on haaste meille kaikille, siis Suomelle ja kaikille muillekin. Turvallisuuspolitiikassamme on haasteiden joukkoon perinteisen Venäjän lisäksi luetteva terrorismi ja ympäristöuhat. Suomen sotavoimien lisääminen Irakiin voi poikia terrorismihaasteita Suomeen. Miksei Häkämies maininnut Euroopassa tapahtunutta jännityksen lisääntymistä, jonka on aiheuttanut Yhdysvaltojen suunnitelma pystyttää ohjuskilpiä Puolaan ja Tsekkeihin? Puheenvuoro oli kyllä mielestäni niin törppö, että tuskin sitä kumminkaan oletaan vakavasti idässä eikä lännessä. Se ei varmaankaan avaa mitään portteja lännessä, eikä sulje mitään portteja idässä, toivottavasti.

Jukka Kivi