Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Yliluutnantti nimitti Halosta kommunistinaiseksi

Yliluutnantti nimitti Halosta kommunistinaiseksi

UUTISPÄIVÄ DEMARI | UUTISET    | 22.02.2011
Yliluutnantti haukkui Tarja Halosta kommunistinaiseksi

"Puolustusvoimien komentajaksi ei sovi nainen. Nyt puolustusvoimien ylipäällikkönä on kommunistinainen, joka on toiminut Setassa (Seksuaalinen tasavertaisuus ry). Sellainen ei käy puolustusvoimien komentajaksi."

Kaksi viikkoa sitten Karjalan Prikaatin Vekaranjärven varuskunnan ensimmäisen panssarijääkärikomppanian varusmiehet höristivät korviaan toisenkin kerran. Ampumaharjoituksien yhteydessä he saivat kuulla yliluutnantilta tulisieluisen poliittisen puheen. Puheenvuoroa kummasteli noin 80 varusmiehen joukko.

Poliittisen julistuksen kohteena oli, ei enempää eikä vähempää kuin puolustusvoimain ylipäällikkö, tasavallan presidentti Tarja Halonen.

– Esimiesasemassa olevan ammattisotilaan virkatehtävässään tekemä ylipäällikön julkinen arvostelu on erityisen tuomittavaa. Tapahtuma ja sen yksityiskohtien todenperäisyys tutkitaan perusteellisesti, jonka jälkeen päätän jatkotoimenpiteistä", Karjalan Prikaatin komentaja, prikaatikenraali Timo Kivinen toteaa.

– Olin enemmän kuin hämmästynyt. Mielestäni tuollainen asenne ei kuulu tämän päivän armeijaan, kertoo Vekaranjärven varuskunnassa palvelustaan suorittava pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva varusmies Uutispäivä Demarille.

Kyseinen varusmies ei ole millään muotoa herkkähipiäinen tai vähäisimmässäkään määrin niin kutsutusti vilkkaalla mielikuvituksella varustettu.

– Puheen todistajia oli noin 80, hän lisää. Varusmiehen mukaan yliluutnantti oli puhuessaan vakavissaan. Hän ei ollut liikkeellä huumorimielellä.

Uutispäivä Demari on saanut yhteystiedot myös neljältä muulta ampumaharjoitukseen osallistuneelta Kouvolan Vekaranjärvellä palvelustaan suorittavalta varusmieheltä, jotka kertovat Uutispäivä Demarin haastatteleman varusmiehen kanssa yhdenpitävästi yliluutnantin puheenvuoron sisällöstä. He olivat tyrmistyneitä kuulemastaan.

Seppo Peltoniemi
Uutispäivä Demari