Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Akryyliamidia perunalastuissa ja rans

Jukka Kivi writes:
Suomessa elintarvikeviranomaiset ja elintarviketeollisuus haluavat lisäselvityksiä syöpää aiheuttavista aineista ruoassa. Suomen elintarvikevirasto ei kuitenkaan toistaiseksi halua antaa uusia ohjeita ruokatarvikkeiden suhteen. Mitä tässä muuta voi tehdä kuin odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu
Ainoa oikea tapa reagoida (taas kerran) sinikeltaiseen hysteriaan. Vastahan nuo saivat S 80-Volvojen akkukaapeleista säteet sammumaan, kun jo pitää kaivaa kansalle uutta kauhisteltavaa. Ruotsalaisella medialla taas pulpahtelee tapansa mukaan yli laitojen tuo dramatiikantaju...

Joo, onhan näitä. Voimalinjojen magneettikenttiä, amalgaameja ja maasäteilyä, kännyköitä ja radonia unohtamatta (mihis muuten se unohtui, 80-luvun ehtymätön luulosairauden ja joukkohysterian lähde?)

Ainoa oikea ratkaisu on jatkaa tutkimuksia; tehdä riippumattomia tutkimuksia laajalla kansainvälisellä tasolla ja ainoa oikea lähestymistapa tutkimuksiin on kyseenalaistaa omat tutkimustulokset, kunnes toistuvuudesta voidaan päätellä ilmiön olemassolo ja pysyvyyden laatu.
Ihmiset ovat ehkä koe-eläinten kaltaisia mutta eivät koe-eläimiä.

Perhepiirissäni oli syöpätapaus, ja jos olisin silloin tiennyt, mistä syöpä tulee, olisin varmasti pyrkinyt estämään sen. Potilas eli elämänsä täysraittiina, liikkui paljon ja oli muutenkin pirteä ja reipas. Siitä huolimatta tauti kaatoi. Sinänsä tavattoman valitettavaa: syöpäsoluista puuttuu lähettäjän nimi ja osoitelappu.

Kuten eräs tuttu "ylistarolaanen petonirauroottaja" totesi minulle kerran syöpäriskistä:"Mistäs tiedät ettei tauti ole jo?"

+Mikko-