Internal Server Error

Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Internetin hallinto oikeudenmukaisiin käs

INTERNETIN HALLINTO OIKEUDENMUKAISIIN KÄSIIN

Euroopan parlamentin jäsen Reino Paasilinna piti puheenvuoron parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa 15.3.2001 internetin hallintoon liittyen. Paasilinna totesi, että internetiä ovat hallinnoineet amerikkalaiset, kunnes perustettiin ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), joka koordinoi maailman verkon nimistöä ja osoitteita. ICANN ohjailee myös internetin informaatioväyliä ja määrää kuka ja miten saa käyttöönsä osoitteita. Nettivapauden sijasta kokonaiset valtiot voivat joutua järjestön mielivallan uhriksi ja informaatiosta eristetyksi, jos eivät suostu heidän pelisääntöihinsä. Yrityksien liiketulos voi romahtaa jos kirjain tai piste laitetaan väärään paikkaan. Järjestön vaikutukset ulottuvat nykyään aina tekijänoikeuksiin ja kuluttajakysymyksiin, siis poliittisille alueille.

Puheenvuorossaan Paasilinna totesi ICANNin vallan kasvavan jatkuvasti. Se ei kuitenkaan ole vastuussa kenellekään. Kyse on 19-jäsenisestä internetin sisäpiiristä, johon Yhdysvaltain hallitus on nimennyt 14 jäsentä. Loput jäsenistä valittiin vaaleilla, joihin osallistui ainoastaan 76 000 äänioikeutettua neljästä sadasta miljoonasta. Paasilinnan mukaan kyse on uskomattomasta epädemokratiasta erittäin keskeisessä asiassa, globaalissa verkossa.

Paasilinna ehdottaa EU-komissiolle ripeitä toimenpiteitä. Hän vaatii sellaisen järjestelmän luomista, joka kykenisi hallinnoimaan maailmanlaajuista verkkoa vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti. Tietoyhteiskunnan elinhermon tulee nojata demokraattisiin ihmisyhteisöihin, kansallisvaltioihin ja Euroopan Unioniin.

Lisätietoja: Reino Paasilinna, 0500-226 600

 
 Internal Server Error
Home • Keskustelualueet • Yhteiskunta • Internal Server Error
 
Your request cannot be completed because you do not have any objects open. [1015]