Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

uusiPorvoo.net -lehti

uusiPorvoo.net
Porvoolaisen politiikan kriitikko

uusiPorvoo.net haluaa Porvoolta "tiedotusvälineen statuksen" (19.09.2002)
        

uusiPorvoo.net -lehti on jättänyt Porvoon kaupungille ilmoituksen olemassaolostaan.

Ilmoituksessa viitataan Porvoon kaupungin viestintäperiaatteisiin, jonka mukaan Porvoon kaupunki lähettää luottamushenkilöelinten esityslistat "yhtäaikaisesti tiedotusvälineille ennen kokousta" ja tiedottaa "samanaikaisesti ja samansisältöisenä kaikille tiedotusvälineille".

uusiPorvoo.net kertoo itsestään seuraavaa:

Tiedotusväline uusiPorvoo.net on kaikkien porvoolaisten ulottuvilla Internetissä osoitteessa www.uusiPorvoo.net kotoa, työpaikalla, kirjastossa tai missä tahansa Internet-yhteyden ääressä. uusiPorvoo.net -lehden lukeminen on tarkoitus pitää ilmaisena.

Internetin nopeuden ja saatavuuden ansiosta uusiPorvoo.net pystyy ensimmäisenä kertomaan esimerkiksi kaupunginhallituksen, valtuuston ja lautakuntien päätöksistä. Porvoon kaupungin ilmoitustauluksi uusiPorvoo.net ei ryhdy vaan kertoo muilta tiedotusvälineiltä kenties huomaamatta jääneistä sekä mielenkiintoisimmista asioista ja päätöksistä ja ottaa niihin kantaa.

Samoin aikomuksena on näiden päätösten osalta kertoa miten ne ovat syntyneet.

Ennen vuodenvaihdetta uusiPorvoo.net tulee raportoimaan valtuuston kokouksesta sen kuluessa. Sopivin tilaisuus tähän lienee talousarviokokouksessa, joka perinteisesti kestää vähintään puoleen yöhön saakka. Tällaisen raportoinnin mahdollistaa langaton Internet-yhteys.