Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(4): TV-maksujen keräämisestä

Yleisradiot edustavat maanosassamme eurooppalaisen kulttuurin perinnettä ja eteenpäinvientiä. Esim.Yhdysvalloissa lähes kaikki radio-ja TV-toiminta on puhtaasti kaupallisella pohjalla, ja tulos on nähty mm.Irakin sodan aikana.
Jos arvostamme tätä perinnettä Suomessa, Yleisradiolle tulee antaa tarvittavat toimintaedellytykset. Nythän YLEn toiminta on ollut vaikeuksissa turhaan kiirehdityn digitalisoinnin takia, mikä sekin johtuu osittain Nokian ym.teollisuuden painostuksesta. Myös eduskunta heikensi pari vuotta sitten YLEn talouden pohjaa päätöksillään.
YLEn johdon linjana on perinteisesti ollut lupamaksulinja, etteivät poliittiset päättäjät voisi liikaa puuttua ohjelmiston sisältöön. Oikein onkin korostettu YLEn ja sen lupamaksuja maksavan yleisön suoran keskusteluyhteyden tarvetta. Pro YLE on tässä yksi uusi välikappale, jos kohta siinä ovat vahvasti vaikuttamassa tietyt YLEn toimittajat ym. Tietysti hallintoneuvoston jäsenille, jotka ovat kansanedustajia, voi välittää käsityksiään siitä, miten YLEä pitäisi kehittää.
Erkki Hatakka