Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Elisan johtamisesta

Kaiken kohun jälkeen on Elisa ilmoittanut työntekijöilleen, että irtisanomisaika alkaa vasta 1.3.2004 (johon asti on työvelvoite tämän hetken ilmoituksen mukaan) ja YT-neuvottelut saattavat jatkua jopa tammikuulle. Todennäköisesti siis "joululahjat" jää saamatta eli ne siirretään "vuodenalkajaislahjoiksi". Sisäistä informaatiota on parannettu ja ryhmätöitä aloitettu. Mitään viittausta vähennysten pienentämiseen ei kuitenkaan ole tullut.

Eli ihan vuoden vaihteessa ei Elisa vielä ole kunnossa, mutta kesään mennessä kyllä. Ja pessimistisimmät sitä paitsi odottavat vielä keväälle lisää irtisanomisia sen mukaan mitä edellisissä YT-neuvotteluissa jäi ilmaan.

Outi


Jukka Kivi kirjoittaa:
Elisa Oyj:n uusi toimitusjohtaja on siis ilmoittanut, että yhtiö on irtisanomassa vielä tänä vuonna aiemmin irtisanottujen lisäksi 900 työntekijää. Se on valtava määrä. Ja se aiheuttaa valtavaa tuskaa.

Kuulin eilen eräässä seminaarissa, että taustalla olisi pyrkimys myydä Elisa ulkomaisille ja. kotimaisille sijoittajille. Elisalla on hyvin paljon pienosakkaita, jotka ovat aiempia Helsingin Puhelinyhdistyksen osuustodistusten haltijoita. He eivät tietenkään käytännössä pääse vaikuttamaan yhtiökokouksiin. Suurin omistaja on kuulemma Sampo-yhtiöt, jonka omistusosuus on peräti noin 2 %. Sillä osuudella Sampo on saanut merkittävän Elisan aseman hallituksessa. Hallitus on valinnut uuden toimistusjohtajan ja määrännyt tämän tekemään likaisen työn. Viimeisimmän irtisanomistiedon jälkeen Elisan osakkeen arvo on noussut runsaasti. Sijoittajat pitävät johdon reippaista toimenpiteistä. Kvartaalikapitalismi toimii. Sitä ei jäädä miettimään, että yhtiöstä poistuu valtava määrä osaamista. Se ei haittaa vielä ensimmäisten vuosineljännesten aikana. Tämän vuoden loppuun mennessä poistuvat myös toisen osakesarjan osakkeet. Yhtiö on siten myyntikunnossa heti ensi vuoden alussa.

Puhelinosuuskunnan aikoina tavoitteena oli tuottaa laadukkaita palveluja edullisesti jäsenille. Pörssiyhtiönä yrityksen tavoitteena on tuottaa mahdollisimman paljon voittoja sijoittajille.

Jukka Kivi