Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Luhtanen: Yhteistyö nopeuttanut laajakaistan leviämistä

Luhtanen: Yhteistyö nopeuttanut laajakaistan leviämistä
Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen (sd) muistutti maanantaina, että vaikka viestintäverkkoja tulee rakentaa ensisijaisesti markkinoiden ehdoilla, niin Suomessa yhteiskunta osallistuu monin tavoin laajakaistan rakentamiseen.

"Maassamme on paljon laajakaistaverkkoja, jotka on toteutettu kokonaan tai osittain yhteiskunnan rahoituksella. Kunnat, maakunnat ja valtio ovat suuria laajakaistan käyttäjiä, rahoittajia ja joskus jopa rakentajiakin. Samoin Euroopan unionin rakennerahastovarojakin käytetään laajakaistahankkeiden rahoittamiseen", Luhtanen sanoi STTK:n ja MTK:n yhteisessä Maaseutuseminaarissa.

Ministeri painotti, että kun puhutaan yhteyksien Suomesta on välttämätöntä puhua yhteistyöstä.

"Hallituksen laajakaistastrategia velvoitti jokaisen maakunnan laatimaan maakunnalliset laajakaistastrategiat. Tämä myös toteutui. Olen täysin vakuuttunut siitä, että ilman näitä maakunnallisia strategioita emme olisi laajakaistojen levinneisyydessä näin hyvässä vauhdissa, emmekä myöskään saavuttaisi hallitusohjelman tavoitetta koko maan kattavista nopeista ja kohtuuhintaisista tiedonsiirtoyhteyksistä", Luhtanen sanoi.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi