Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Saunalahti suunnittelee laajakaistaverkkoa haja-asutusalueille

Saunalahti suunnittelee laajakaistaverkkoa haja-asutusalueille
Internet- ja telepalveluyritys Saunalahti on julkistanut suunnitelman koko valtakunnan haja-asutusalueet kattavan laajakaistaverkon rakennustöiden aloittamisesta vielä tämän vuoden aikana.

Rakennustyöt alkavat, mikäli liikenne- ja viestintäministeriö myöntää Saunalahdelle toimiluvan vapaana olevan taajuuden käyttämiseen. Verkko-investoinnin arvioidaan olevan yhteensä noin kolmekymmentä miljoonaa euroa.

Aiemmin operaattoreiden käytäntönä on ollut se, että verkon rakennustyöt etenevät kasvukeskuksista maaseudulle. Saunalahti uskoo, että hanke ja sen nopea eteneminen on erityisen tärkeä nimenomaan haja-asutusalueiden asukkaille ja yrityksille.

Jo ensimmäisen vuoden aikana uudessa mobiiliverkossa arvioidaan olevan yli kaksisataa tukiasemaa sellaisilla alueilla, joilla ei muutoin olisi mahdollisuutta päästä laajakaistapalveluiden piiriin. Yhtiö arvioi uuden laajakaistaverkon palvelevan tulevaisuudessa jopa 150 000 käyttäjää.

"Maakuntien lehdistössä käydyn vilkkaan keskustelun mukaan haja-asutusalueiden asukkaita harmittaa nykyaikaisten laajakaistapalveluiden puuttuminen kokonaan ja toisaalta paikallisten operaattoreiden kalliiksi koettu hinnoittelu. Saunalahden tavoitteena on tarjota kaikille langattomat laajakaistayhteydet aikaisempaa selvästi halvemmalla niin sanotulla Helsingin hintatasolla, noin kahdellakymmenellä eurolla kuukaudessa", Saunalahden toimitusjohtaja Matti Vikkula sanoo.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi