Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): Kioton-sopimuksen kohtalo?

Erkki Hatakka writes:
En kuulu mihinkään erityisiin "Kioton sopimuksen hylkääjiin", mutta asia tuntuu olevan keskustelemisen väärtti. Ei vaan suurteollisuus tehtyjä ratkaisuja kritisoi Suomen osalta, vaan myös SAK:n johto ja monet tutkijatkin.

Onhan se hienoa, että eduskunta on ollut yksimielinen globaalin vastuun tunteessaan. Mutta ettei vaan aikanaan ympäristöministerinä toiminut Hassi vedättänyt silloista hallitusta ylettömyyksiin? Ja oliko päätöksiä tehtäessä tiedossa, etteivät USA ja Venäjä osallistua yhteisen taakan kantamiseen?

Huolestuttaa Euroopan huono taloudellinen kehitys suhteessa USA:n ja Kauko-idän suuriin maihin. Ja huolestuttaa väitetty 10.000 työpaikan mahdollinen menetys... Tuntuu tätä huolta löytyvän istuvan hallituksenkin piiristä.

Kyllä kai sen sopimuksen solmiminen oli pienen sinisilmäisen osapuolen ennenaikainen teko. Olisi pitänyt odotella neuvottelujen edistymistä niin, että Yhdysvallat ja Venäjä olisi saatu mukaan. Nykyinen sopimus merkitsee mielestäni selvää taloudellista avustusta näille suurille saastuttajille.

Jukka Kivi