Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suomenlahdesta käynnistynyt valokuvauskilpailu

Suomenlahdesta käynnistynyt valokuvauskilpailu

Kolmas kansainvälinen valokuvauskilpailu Suomenlahdesta on käynnistynyt. Sen aiheena on suojelun arvoinen Itämeri. Elokuun loppuun jatkuvan kilpailun järjestää ympäristöministeriö yhdessä Viron ympäristöministeriön ja Pietarin kaupungin luonnonkäytön, ympäristönsuojelun ja ekologisen turvallisuuden komitean kanssa.

Kilpailuun voivat osallistua yksityiset ihmiset Suomesta, Virosta ja Venäjältä enintään kolmella kuvalla. Sarjoja on kolme eli ammattisarja, harrastajasarja ja nuorisosarja vuonna 1989 tai sen jälkeen syntyneille.

Esikarsinnan perusteella kukin maa valitsee kustakin sarjasta enintään kymmenen kuvaa kansainvälisen raadin arvioitavaksi. Kunkin sarjan kolme parasta kuvaa palkitaan syksyllä rahapalkinnoin. Lisäksi raati palkitsee erikoispalkinnolla kilpailun parhaan suomalaisen, virolaisen ja venäläisen kuvan. Arvosteluperusteena käytetään sekä kuvien taiteellista että ympäristönsuojelullista näkökulmaa.

Kilpailulla pyritään löytämään uusia, niin myönteisiä kuin kielteisiäkin kuvia ihmisen ja luonnon välisestä vuorovaikutuksesta.

Lähde: STT