Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): Vihreää sähköä junille

Veli-Matti Hurskainen writes:
Ps. Kaikkein vihreintä sähköä on se, joka jätetään käyttämättä.

No hyvä. Minä olenkin kovasti ihmetellyt, mitä se vihreä sähkö voisi olla. Mutta nythän se selvisi. Ei sillä kotona voi valoa tuottaa, kodinkoneita pyörittää, eikä sähkuunissa pullia paistaa. Eikä työpaikoilla koneita pyörittää.

Luonnonystävänä olin luullut, että vihreä sähkö olisi vihreää luontoa säästävää ja hiilidioksidia tuottamatonta kuten aurinko-, vesivoima- ydinvoima- tai tuulisähköä.

Hetkittäin olen ajatellut, että olisiko kyse Vihreä Liitto rp puolueen hyväksymästä sähköstä, joka hallitusohjelman mukaan olisi kaikkea nykyistä bioenergiasta ydinenergiaan kuitenkin Vuotosta säästäen. Siitä olen itsekin melkein samaa mieltä, joskin haluaisin korvaavaa energiaa kaikelle hiilidioksidipäästöjä tuottaville tuotantotavoille.

Sittenhän Vihreä sähkö voisi olla tavaramerkki tai tuotenimi sähköyhtiön palvelulle. Teknisestihän kaikki sähkö on samaa "töpselisähköä". Käsite on kuitenkin epämääräinen ja sen pohjalta voidaan ponnistella perustelemaan ties mitä. Joillakin sähköyhtiöillä on jotain erikoissähköjä. Muistelen, että joku myy esimerkiksi Norppa-sähköä.

Jukka