Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(9): Mitä mieltä EU:n energiapaketista?

Jukka Kivi writes:
Olisi mukava, jos joku tuntisi kiinnostusta kerätä eri puolueiden ilmastopoliittisia ohjelmia esimerkiksi linkkeinä Ympäristö -keskustelupalstalle. Siellä niitä voitaisiin vertailla.

Uskotko, että noilla puolueiden julistuksilla on jotain käytännön merkitystä? Esimerkiksi Vihreät ovat jo nyt vajaan vuoden hallituskauden aikana toimineet ohjelmansa vastaisesti oikeastaan jatkuvasti. Ja söihän kokomusta sanansa hoitsujen palkoissa. Koko hallitus on valehdellut eläkkeiden verotuksesta. Mistä ”Kepu pettää aina” sanonta tuleekaan. Vasemmistoliitto sanoo kannattavansa sosialistista markkinataloutta (mitä ihmettä se sitten lieneekään) ja demaritkin sosiaalisesti oikeudenmukaista yhteiskuntaa. Kuitenkin molemmat ovat nyt kynsin hampain puolustamassa kansainvälisen suurpääoman omistamaa sellutehdasta ja vaikka myymässä tälle valtion metsät alehintaan.

Linjausten vertailu voisi olla politiikan teorian kannalta mielenkiintoista, varsinkin jos siihen liittyisi seurantaa seuraavien parinkymmenen vuoden ajan, mutta ei sillä mitään tekemistä tämän päivän käytännön toimien kanssa ole.

VmH