Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Saunalahti - Uutiset

Kannanotto jätevedenpuhdistamon sijoittamisesta

Kannanotto jätevedenpuhdistamon sijoittamisesta

Espoonlahden Demarit ry kannattaa suunnitellun uuden jätevedenpuhdistamon toteuttamista puhdistamon nykyiselle paikalle Suomenojalle.

Keskustelu asiasta on paljolti juuttunut puhdistamon sijaintiin. Koska nyt loppusuoralle päätyneet vaihtoehdot toteuttamistapoineen herättävät sovittamattoman rajuja näkökantaeroja alueen asukkaiden keskuudessa, on parasta tyytyä jo rakennetun ympäristön varaan.

Olemme yhdistyksenä  aina pitäneet tärkeänä Sammalvuoren säilyttämistä ulkoilualueena. Jos kalliopuhdistamo vaarantaa tämän, ei vuortamme saa puhdistamolla tuhota!

Espoonlahden Demarit ry on seurannut aktiivisesti puhdistamoasian vaiheita, osallistunut lausuntojen antoon ja työpajoihin. Järjestimme asiasta marraskuussa 2007 yleisöseminaarin. Emme ole kaihtaneet rohkeidenkaan teknisten kannanottojen esiinottoa.

Yhteiskunnallinen keskustelu ihmisiä todella koskettavista asioista on aitoa demokratiaa, samoin hankkeiden YVA-menettely lausuntoineen. Päätöksiäkin on pakko kuitenkin ajallaan tehdä.

Siksipä säilytämme Sammalvuoren ja rakennamme puhdistamon Suomenojalle, mutta sellaisena, ettei  Kivenlahden metron asemia jää sen vuoksi rakentamatta. Kehitystä emme halua olla jarruttamassa!!

Espoonlahden Demarit ry