Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Espoonlahti - Keskustelut

Re(2): Iirislahtia on muuallakin Espoossa

Jukka Kivi kirjoittaa:
Kertoisitko mikä on tuon alueen nimi. Onko siinä jokin lahti tms. maamerkki, jonka perusteella alueella voisi olla nimi? Entä onko siinä kohdassa esimerkiksi katuosoite, jotta asiaa voisi katsoa karttapohjalla. Kuvauksesi perusteella vaikuttaa siltä, että asia koskettaa Soukan alueen asukkaita ja siinä kohdassa rantaraitin käyttäjiä.


Alueen kohdalla olevilla rivitaloilla on osoite Alakartanontien puolella. Ko tontti on kuulunut yhtiölle Alakartanontie 33. Rakennusyhtiö teki ison tappion talojen rakentamisesta (oikeusjuttuja edelleen kesken) ja jätti rannan itselleen ja myi edelleen ykstyiselle. Rantatontilla on kunnostettu sauna. Vieressä etelään päin on kaupungin puistotontti, josta on luvatta kaadettu puita, kun asukkaat muuttivat uuteen yhtiöön. Puut haittasivat heidän merinäköalaansa.

Tontin vieressä Lippulaivaan päin on kaksi taloyhtiöiden omistamaa rantatonttia. Vieressä on (mutkan kohdalla) kahden AS Oy:n omistama yhteinen ranta (Alakart.t 31 ja 35) ja sen vieressä As Oy Mäntykartanon tontti (punainen sauna).

Maantieteellisesti kyseinen  tontti ja liittymä ovat Soukan Rantatien ja Alakartanontien risteyksestä n 200 m Lippulaivaan päin. Tontti ja liittymä ovat alamäessä, jossa polkupyörät kulkevat lujaa kevyen liikenteen väylällä.  Liittymä on juuri ennen mutkaa, jossa kesällä puut estävät näkyvyyden. Kaavoittajan mukaan liittymä on hengenvaarallinen.

Jussi H