Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Espoonlahti - Keskustelut

Jätevedenpuhistamo

 
Kaupunkisuunnittelulautakunta puoltaa lausunnossaan Suomenojaa jätevedenpuhdistamon sijainniksi
Tiukka ei kalliojätevedenpuhdistamolle
 
Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa 3.9.08 käsiteltiin mm. lausuntoa jätevedenpuhdistamosta. Katsottiin, että halutaan päättää laitoksen sijainnista nyt. Laitos haluttiin Suomenojalle. Uudenmaan Ympäristökeskus kokoaa lautakuntien lausunnot ja antaa asiasta ratkaisun ajallaan.
 
Westendiin tuleva hotelli-kylpyläkaava asetetaan nähtäville. Helsingin Sanomissa on tarkemmin asiasta.
 
Kauklahden Kylä Bisa -kaavastakin oli esittely ja se meni eteenpäin.
Espoon Diakonissäätiön huumekuntoutujien asumispalveluyksikköhanke Lintuvaarassa meni eteenpäin.
 
Lausuntoa jätevesipuhdistamosta muutettiin niin, että siitä poistettiin mahdollisuus kalliojätevedenpuhdistamosta. Asiakohdasta ei ollut esittelijöiden ehdotuksen mukaan tarkoitus tehdä mitään päätöksiä, mutta lautakunnan tahtotila oli niin voimakas, että asia eteni äänestysten saattelemana. Suomenoja katsottiin parhaaksi vaihtoehdoksi syystä, että sen asuntokäyttöön muuttaminen olisi toivotonta. Veden nousun varalle suunnitellaan korotettuja rakentamisratkaisuja.
 
Hagalundinkallion suunnittelukilpailu käynnistyi. Tässä tavoitteena on tunneloida Kehä I välillä Kalevantie – Tapiolantie ja osoittaa tarpeettomaksi käyvä liikennealue ja sitä reunustavia alueita asunto- ja työpaikkarakentamiseen.
 
Teatteriasia näyttää menevän eteenpäin siten, että Tapiolan keskustaan tulee teatteri – todennäköisesti vesiputousaltaan äärelle – kulttuurikeskuksen siipi ei saanut tukea valtuustoryhmiltä. Kaavajarruttelujen vuoksi Aalto-yliopisto ollaan menettämässä Helsingille. Pajunen on oiva kaupparatsu Helsingissä ja asiat etenevät siellä vauhdilla. 
Kaisu Vepsäläinen