Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Espoonlahti - Keskustelut

Mieluummin omat lääkärit kuin vuokratyövoima

Mieluummin omat lääkärit, kuin vuokratyövoima

Espoonlahden terveyskeskuksessa on krooninen pula lääkäreistä. Keskusteluissa   sairaanhoitajien kanssa kuulee, että nuoret lääkärit eivät jaksa liian työn paineessa. Työskentely Espoonlahden terveyskeskuksessa ei ole niin seksikästä, että raskasta työtä jaksaisi tehdä.  Nuori lääkäri tekee välttämättömän terveyskeskusharjoittelunsa ja lähtee pois. Uusi tulee tilalle. Kumpikaan ei kerkeä juurtua terveyskeskukseen. Ei ole halua asettua.
Lehdissä kerrotaan, viimeksi tämän päivän 29.5.09 Helsingin Sanomissa, että vuokralääkäreistä halutaan luopua ja panostaa kunnan omiin lääkäreihin. Mielestäni tämä on hyvä asia. Tietysti vuokralääkärin suurempi palkka painaa nuoren lääkärin mielessä enemmän kuin työn lyhyt kesto ja pätkäisyys. Mutta, jos kunnat päättävät, että etusijalle laitetaan omien lääkäreiden rekrytöinti ja heistä kiinnipitäminen, niin kunnan veromarkkoja säästyy ja kuntalaisten varmuus toimivasta terveydenhoidosta tulee taattua.
Vuokra lääkärit, vuokraopettajat, vuokralaiset. Mieluummin vakityöntekijät. Toivottavasti päästään siihen, että lääkärit saavat tutustua potilaisiin ja päinvastoin.
Kaisu Vepsäläinen
0415250647