Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Espoonlahti - Keskustelut

Lähipoliisi Espoonlahteen

Poliisi saisi jalkautua Espoonlahteen

Espoonlahdessa ajelee poliisi autollaan tekemässä tarkistuskierroksia. Autolla ei kuitenkaan pääse joka paikkaan, eikä poliisi tule tutuksi espoonlahteleisille.
Espoonlahti on kokonaisuudessaan laaja alue. Se jakautuu kyliin, joiden välinen etäisyys on suhteellisesti pitkä. Suhteellisesti, koska esimerkiksi Lapissa poliisin hallinnassa on huomattavasti laajemmat alueet.
Nyt on kuitenkin kysymyksessä mittakaavaerosta. Lapissa poliisi vahtii poroja ja susia sekä ihmisiä. Ihmisiä on vähän. Täällä on paljon ihmisiä ja susia ihmisten vaatteissa huomattavasti enemmän.
Kuljet kauppaan Lippulaivasta kirkonmäen ohi kulkevaa raittia. Vieressäsi on kaunis kirkko ja kallio joka on örisevän humalaislauman suosiossa. Örinää kuuluu metsässäkin ja humalaisia miehiä loikoilee sitä mukaan kuin säät lämpenevät yhä enemmän. Luonnon helmassa on hauska olla picknikillä ja ottaa pienet torkut välillä. Kauppakasseja kantavat naisihmiset katsovat sydän läpättäen, lentääkö pulloja. Nuoriso ottaa mallia aikamiehistä ja jatkuvuus on taattu. Mopoilijat ajavat kävelyraitilla.
Haluaisin jalkautuneita poliiseja alueelle. En ole yksin toiveessani.
Jotakin pitäisi tehdä.
Kaisu Vepsäläinen
0415250647