Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Espoonlahti - Keskustelut

ESPOONLAHDEN ALUEEN KIRJASTOPALVELUT TIEDOTE  4.3.2010

Hei, kirjaston ystävät: Lähetän tämän tiedotteen tiedoksi ja mahdollisesti keskusteltavaksi. Mielenkiintoista on, että lautakunnassa puolueista kokoomus ja rkp kannattivat Soukan ja Kivenlahden kirjastojen lakkauttamista, mutta hävisivät niukasti äänestyksen esityksen palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi. Asia tulee varmaankin pian uudelleen käsiteltäväksi.

ESPOONLAHDEN ALUEEN KIRJASTOPALVELUT TIEDOTE  4.3.2010

Espoon kulttuurilautakunta käsitteli keskiviikkona 3.3.2010 kokouksessaan  Espoonlahden aluekirjaston väliaikaisten tilojen tarveselvitystä ja Soukan ja Kivenlahden kirjastojen lakkauttamista.

Lautakunta palautti virkamiessuunnitelman äänestyksen jälkeen uudelleen valmisteltavaksi lautakunnan puheenjohtaja Jasminiitta Lumpeen (sd) esityksestä siten, että asian jatkovalmistelun tulee olla asukaslähtöistä ja Soukan ja Kivenlahden lähikirjastoja ei lakkauteta vaan niitä tulee kehittää edelleen esimerkiksi kumppanuusperiaatteella. Lautakunta palautti esityksen äänin 7-6  ja palautuksen kannalla olivat Jasminiitta Lumme, Hannu Suntio, Jani Tiainen (PerusS/Sit), Teresia Volotinen (Vihr), Arja Toltti-Loikkanen (PerusS/Sit), Said Yusuf (Vihr) ja Heli Siberg (Kesk).

Jasminiitta Lumme ja lautakunnan jäsen Hannu Suntio (sd) korostavat, että lähikirjastot koetaan viihtyisiksi ja sopivankokoisiksi ja ne täydentävät  aluekirjastojen toimintaa olemalla lähellä asukkaita.  Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö painottaa lähikirjastojen  tärkeyttä erityisesti lapsille ja vanhuksille ja  on linjannut puoltavansa lähikirjastojen säilyttämistä.

Väliaikaisen aluekirjaston perustaminen ei voi olla peruste tuttujen ja  turvallisten lähikirjastojen lakkauttamiselle, vaan niiden toimintaa  voidaan jatkaa suunnitellusti esimerkiksi keskittämällä niihin vain tiettyjä toimintoja. Myöskään lopullisessa ratkaisussa joko  tai -vaihtoehto ei voi olla ainoa mahdollisuus, vaan on tehtävä eri vaihtoehdot huomioiva kunnollinen ja perusteellinen tarveselvitys.

Espoonlahden asukkaiden hyvinvointi on ensisijaista. Ei se, että jollakin kenties olisi tarjolla jossakin tyhjentynyt tila johonkin hintaan, joka saattaa myös äkkiä nousta.
 

Espoon kulttuurilautakunnan sosialidemokraatit

Jasminiitta Lumme               Hannu Suntio