Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Espoonlahti - Keskustelut

Suur-Espoonlahden kirjastoasiat liikkuvat taas

Suur-Espoonlahden kirjastoasiat liikkuvat taas

Kulttuurilautakunnan kokouksen 14.4.2010 esityslistalla on taas Espoonlahden kirjaston kehittäminen, mikä käytännössä merkitsee Soukan ja Kivenlahden kirjastojen lakkauttamista.

Taustalla ovat valtuuston päätökset:

Valtuusto hyväksyi 23.4.2007 Espoonlahden aluekirjaston, yhteispalvelupisteen ja kulttuurisalin hankesuunnitelman ottamatta kantaa Soukan ja Kivenlahden kirjastojen tulevaisuuteen.

Kaupunginvaltuuston 4.12.2009 hyväksymässä vuoden 2010 talousarviossa sekä taloussuunnitelmassa vuosille 2010–2013 on seuraava merkintä:
" Espoonlahden aluekirjasto valmistunee aikaisintaan 2012. Aluekirjastolle etsitään tiloja Espoonlahden keskustan alueella jo ennen uuden aluekirjaston valmistumista."

Kulttuurilautakunnan päätös 3.3.2010:

Kulttuurilautakunta edellytti kokouksessaan 3.3.2010 uutta laaja-alaista ja perusteellista tarveselvitystä.

Kirjastotoimenjohtaja Jaana Tyrni on valmistellut asiaa ja vapaan sivistystyön johtaja Piia Rantala esittelee Espoonlahden aluekirjaston väiaikaisten tilojen tarveselvityksen kulttuurilautakunnalle.

Millä keinoin asukkaat voisivat vielä pelastaa lähikirjastonsa? Voiko tämä todella olla Suur-Espoonlahden alueella ja muuallakin asuvien valtuutettujen tahto? Mielenkiintoista on seurata, miten eri puolueiden edustajat kulttuurilautakunnassa suhtautuvat asiaan.

Jukka Kivi