Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Espoonlahti - Keskustelut

Re: Kuka lähetti vaalipropagandaa?

Erkki Hatakka writes:
Mikähän porukka lähetti meille aamulehtien mukana srk-vaalipropagandaansa? Ehdokkaita Espoonlahden srk-vaaleihin kallilla paperilla ja värillä...
Ei kerrota puoluetta eikä kirkollista suuntausta...
Mikä porukka "Kotiseurakunta Sinua varten"on, kuka tietää?
Erkki Hatakka

Se näyttää olevan yksi Espoonlahden seurakunnan monista ehdokaslistoista, jotka on kyllä kaikki esitelty seurakunnan toimittamassa ja postiluukkuihin jaetuissa julkaisussa sekä myös netissä osoitteessa http://www.espoonseurakunnat.fi/vaalit/ehdokkaat/espoonlahti.

Kyseisen listan toimesta on ilmeisesti painettu sen vaalikampanjan puitteissa oma esite, joka on levityksessä.

Listan nimi ei tosiaankaan kerro paljoa arvomaailmasta. Selkeät nimet on puolueiden listoilla: Vihreät niityt Espoonlahti, Perussuomalaiset, Ilonkirkko - Espoonahden demarit sekä Kokoomus ja sitoutumattomat. Tämän toisen listan kuvauksessa kerrotaan, että ehdokkailla on erilaisia yhteiskunnallisia, puoluepoliittisia ja herätysliiketaustoja. Puolueista Kristillisellä liitolla ei ole omaa listaa.

Jos nyt yritän amatöörimäisesti kuvata listaa muihin verrattuna, niin se saattaisi olla "fundamentalistinen". Se tarkoittaa, että asioita tulkitaan enemmän 2000 vuotta sitten kirjoitetun Raamatun kirjaimen mukaan kuin sen hengen mukaan. Maailma on muuttunut alkuperäisen kirjoitustyön jälkeen. Merkittävä vaihe oli 500 vuotta sitten Lutherin uskonpuhdistus. Jos hyväksytään, että kirkko seuraa aikaansa, niin eroja saattaa havaita suhteessa naisten asemaan, seksuaalisuuteen ja ehkä eräisiin ihmisoikeuksiin.

Jukka Kivi