Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Tapiola - Keskustelut

Vaaleanpunaista kohinaa Espoon kaupunginteatterissa

Kaisu Vepsäläinen
Vaaleanpunaista kohinaa ja muuta teatteria Espoon kaupunginteatterissa
Espoon kaupunginteatterin ensi-iltakauden aloittaa tamperelaisen teatteri Siperian kantaesitys ”Vaaleanpunaista kohinaa”. Esitys kuuluu kolmen kantaesityksen sarjaan, josta ensimmäinen ”Inhimillinen trilogia” käynnistyi lokakuussa 2008.
Espoon kaupunginteatterin kevät 2009 –ohjelmisto on jaettu koteihin ja jutun tiedot ovat siitä. Esitys kertoo kuolemaa uhmaavasta Extreme-Korhosesta, romantiikannälkäisestä sihteeristä, omalaatuisesta kvanttifysiikan tutkijasta ja reiluista banaaneista.
Esittelyssä kerrotaan, että ”Vaaleanpunainen kohinassa” tartutaan toiveikkaisiin, ajattomiin ja äärettömiin kysymyksiin ja laitetaan reilussa tunnissa maailmankaikkeus uuteen ojennukseen - tangomusiikin säestyksellä.
Vaaleanpunaisen kohinan ohjauksesta vastaa Saana Lavaste, joka yhdessä työryhmän kanssa on myös käsikirjoittanut esityksen. Näyttelijät ovat Teatteri Siperiasta Marika Heiskanen ja Tuukka Huttunen sekä vierailijana oleva Aleksi Lavaste (Näty). Valosuunnittelija on Anna Rouhu ja tuottaja Saara Rantavuoma.