Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Soukka - Fakta - Soukka-Seura- 2010

Menneitä tapahtumia syksyllä 2009

Menneitä tapahtumia syksyllä 2009

Keskikesällä seuran ahkerat talkoolaiset kaatoivat lähialueen metsistä pystyyn kuivuneita puita ja tekivät niistä Hanikan virkistyskeskukseen lisää klapeja.

Elokuun ilta oli säänsä puolesta kuin unelma kun pidimme elotulia Knaperin saaressa lohisoppaa syöden. Haitarin säestyksellä kaikki tutut laulut laulaen siirryimme melkein metamorfisesti aikaan toiseen. Espoo-päivänä Kivenlahden kaupunkipolku ja sen rastit tulivat kulkijoille tutuksi lähes poutaisessa säässä.

Syyskuussa jatkoimme tiistaisia tanssitunteja yhteistyössä Soukan kansantanssijat ry:n kanssa. Latinalaisrytmit ja kansantanssit vetreyttivät ainakin lantiota ja mieltä koko syyskauden ajan.

Talkoolaiset tekivät muutaman kymmenen metrin matkalta seurantalon lankkuaitaa.

Soukan kyläjuhlien aikaan sää oli hyvin kesäinen, ja Soukan Huollon tarjoamaa sadonkorjuukeittoa kului tilaisuudessa noin 150 annosta.

Professori Martti Lehtinen opasti noin 30 innokkaasti kysymyksiä esittäneen osallistujien joukon kivien maailmaan geologisella kävelyllä. Kävely päättyi Soukan kappeliin, missä kappalainen Pekka Nenonen piti lopuksi rukoushetken.

Seuran aktivistit vastasivat Rantamaratonin Klobbenin huoltopisteestä. Yli 1000 juoksijaa sai pisteestä virkistystä.

Lokakuussa valmistimme saippuankeittotapahtumassa oliivisaippuaa, minttuista saunasaippuaa sekä hienosaippuaa.

Geologi Maija Haavisto-Hyvärinen johdatti noin 30 hengen joukon Alakartanontien urheilukentältä Soukankallioiden kautta Hanikan korkeimmille kohdille ja sieltä Kaitalahden rannan kautta takaisin urheilukentälle. Matkalla perehdyttiin reilun 10000 vuoden takaisiin geologisiin ilmiöihin, joissa on muodostunut mm. maaperä ja muinaisrannat. Ympäristön muuntuminen on jatkuvaa, tämä nähtiin mm. Mätäsuon muuttumisena merenlahdesta suoksi ja Kaitalahden umpeenkasvusta. Pronssikauden ihminen on käynyt Soukan kallioilla ja jättänyt jälkensä, joista näkyvimpinä osa hiidenkiukaista on vielä nähtävissä.

Syyskokous valitsi entiset toimihenkilöt jatkamaan. Kokouksen jälkeen Benita Åkerlund esitti harvinaisia valokuvia mm. Talvisodan lottien Kasavuoren tähystyspaikalta sekä kertoi vanhoista tapahtumista.

Joulukuussa oli seuran ja seurakunnan perinteinen itsenäisyyspäivän juhla Soukan kappelissa, jossa juhlapuheen piti rehtori Leena Lakovaara. Monet soukkalaiset olivat valmistaneet tilaisuuteen erinomaiset esitykset. Esiintyjineen väkeä oli n. 300 henkeä.